Een Jacuzzi laten plaatsen ?>

Een Jacuzzi laten plaatsen

De Jacuzzi wordt steeds populairder. Steeds meer mensen laten zo’n heerlijk massagebad in de tuin plaatsen, om elke dag te kunnen genieten van heerlijke wellness. Maar wat komt er allemaal kijken bij het vakkundig plaatsen van een Jacuzzi? Dat lees je hier.

Het plaatsen van een Jacuzzi neemt enkele voorbereidingen met zich mee. Zo dien je allereerst na te denken over een goede plek voor het bad. Zo is het beter om het bad niet te ver van het huis af te plaatsen. Je hoeft dan niet een heel stuk door de kou te lopen om er gebruik van te maken. Zorg er ook voor dat het bad niet onder bomen komt te staan, zodat het water zo schoon mogelijk blijft. Ook plaatsing onder een overkapping scheelt aanzienlijk aan onderhoud. Bovendien kun je dan met meer privacy van je Jacuzzi genieten. Verder is het van belang dat het bad altijd op een vlakke, waterpasse ondergrond komt te staan. Deze is niet altijd in iedere tuin aanwezig. Het is dan zaak om deze eerst aan te leggen, bijvoorbeeld door een betonplaat te storten. Je kunt er ook voor kiezen om het bad te verzinken in de bodem. Dit inbouwen vraagt om wat meer aandacht. Zo moet de plaatsing zodanig plaatsvinden dat er toegang blijft tot de uitrusting voor onderhoud en servicedoeleinden.

Aansluiting

De stroomvereisten zijn per Jacuzzi verschillend en afhankelijk van formaat, het aantal jets, de verlichting, etc. Maar om overbelasting en ongelukken te voorkomen, is het raadzaam om Jacuzzi baden altijd aan te sluiten op twee apart geaarde groepen met zekeringen van 16 of 20 ampère of één groep van 25 ampère. Houd er daarnaast rekening mee dat de baden op sommige momenten meer stroom behoeven, bijvoorbeeld als alle jets tegelijk geactiveerd worden. Grote spa’s dienen altijd op krachtstroom aangesloten te worden. Er dient een directe kabel te lopen van de meterkast naar de Jacuzzi. Aanbevolen wordt om op twee meter afstand van het bad te zorgen voor een waterdichte schakelaar, zodat de stroom naar de Jacuzzi er altijd af kan.

Reacties zijn uitgeschakeld.