Zelf een schuur bouwen of laten doen? ?>

Zelf een schuur bouwen of laten doen?

Wie een schuur of tuinhuis koopt, ontvangt deze bij iedere aanbieder als een compleet bouwpakket, die je met behulp van een duidelijke instructie zelf in elkaar kunt zetten. Maar je kunt dit werk ook overlaten aan handige monteurs. We wegen in dit artikel de voordelen van beide opties tegen elkaar af, zodat je een beslissing kunt maken voor jouw eigen schuur.

Wie een tuinhuis of schuur laat bouwen door monteurs profiteert in eerste instantie van veel gemak. Je hoeft eigenlijk alleen maar te zorgen voor een stabiele ondergrond; de rest wordt volledig verzorgd. Een schuur of tuinhuis laten plaatsen door monteurs biedt naast gemak ook zekerheid. Je hebt de garantie dat jouw schuur vakkundig wordt opgebouwd, waardoor je zeker bent van een mooi resultaat. Verder hebben vaklui de schuur vaak een stuk sneller opgebouwd, zodat je er ook sneller van kunt genieten.

Zelf plaatsen

Toch wordt een tuinhuis of schuur het vaakst door de gebruiker zelf opgebouwd. Voornamelijk omdat het laten bouwen van een schuur of tuinhuis niet gratis is. Zelf plaatsen wel. Daarnaast is de montage vaak dusdanig eenvoudig dat de meesten de schuur zonder problemen zelf in elkaar kunnen zetten. Schuren en tuinhuizen worden geleverd in voorgefabriceerde delen, die je met een beetje handigheid zo in elkaar hebt. Tips hiervoor zijn natuurlijk altijd welkom. Daarom geven we er hieronder een paar.

Het is allereerst van belang om op tijd een vergunning te regelen bij de gemeente. Zodra je die hebt, kun je beginnen met bouwen. Doe dat op een egale, waterpasse ondergrond. Denk ook na over de plek van het tuinhuis. Houd daarbij rekening met de omgeving: bomen, zonrichting, etc. Want moet het tuinhuis in de zon of juist in de schaduw komen te staan? Bepaal ook van te voren of er in het tuinhuis water en/of elektra moet worden aangelegd. Houd ook rekening met eventuele overstek bij het dak, door het tuinhuis niet te dicht bij schuttingen of hagen te plaatsen. Vanzelfsprekend dien je altijd de instructies van de handleiding op te volgen om tot een goed eindresultaat te komen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de winkel.

Reacties zijn uitgeschakeld.