Raamfolie voor gebouwen: functioneel en mooi ?>

Raamfolie voor gebouwen: functioneel en mooi

Waar het vroeger een zeldzaamheid was en je het vooral bij vooruitstrevende bedrijven zag, is  raamfolie voor gebouwen vandaag de dag vaker een regel dan uitzondering. Dat is natuurlijk niet voor niets. Steeds meer bedrijven en eigenaren van bedrijfspanden zijn overtuigd geraakt van de voordelen van raamfolie voor gebouwen. Het bijzondere dat deze voordelen op verschillende gebieden te vinden zijn. Naast het feit dat raamfolie namelijk erg functioneel is op meerdere manieren,  kan het ook nog eens ontzettend mooi zijn en het gebouw daardoor een veel betere uitstraling geven. En het gebouw van je bedrijf is toch wat veel mensen meenemen in hun eerste indruk!

Functie van raamfolie voor gebouwen: isolerend

Het raam verduisteren van een bedrijfspand heeft allereerst verschillende functionele voordelen. Denk maar eens aan de isolerende werking van de raamfolie voor gebouwen. Afhankelijk van welke folie je kiest voor op de ramen van het gebouw, kan het door de raamfolie soms wel tot acht graden koeler zijn. In de winter werkt dat bovendien andersom. De warmte die de verwarming of andere warmtebronnen binnen afgeven, blijven door de folie langer en beter binnen. Dat betekent in veel gevallen dat je de kachel zelfs een graadje lager kunt zetten.

Dat zorg er natuurlijk allereerst voor dat je gedurende de hele winter flink bespaart op stookkosten. Dat is uiteraard mooi meegenomen. Wat misschien nog wel mooier is, is dat je meewerkt aan een groenere samenleving waarbij er meer rekening wordt gehouden met het milieu. De ramen blinderen van een gebouw zorgt trouwens ook nog eens voor veel meer privacy doordat niet iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Wel zo fijn natuurlijk dat niet iedereen die langsloopt zomaar direct op het scherm van de computers kan kijken of ziet waar je op kantoor mee bezig bent.

Gratis reclame

Een andere handige functie van raamfolie voor gebouwen is dat je op die manier gratis reclame kunt maken. Reclame is namelijk behoorlijk duur en op deze manier hoef je niet enorme bedragen neer te tellen om op een website, in een folder of krant te staan. De reclame komt namelijk op je eigen ramen terecht. In principe betaal je dus slechts eenmaal voor de folie en het aanbrengen daarvan. Bovendien blijft de raamfolie voor gebouwen er een behoorlijk lange tijd opzitten. Daardoor is het een uitstekende investering. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van glasfolie, wat behoorlijk duurzaam is.

Uitstraling

Raamfolie voor gebouwen hoeft overigens niet alleen maar functioneel te zijn. Het is daarnaast namelijk ook nog eens mooi. Als het goed is tenminste. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te bedenken of en welke decoratie je op de raamfolie wil hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een full colour logo van je bedrijf of voor enkele oneliners waarmee je aangeeft waar het bedrijf voor staat en wat belangrijk is. Bij sommige gebouwen wordt er zelfs voor gekozen om er helemaal geen reclame uiting van te maken maar om de raamfolie te voorzien van leuke en originele afbeeldingen. Ook dat is uiteraard een prima optie.

Reacties zijn uitgeschakeld.