Schilderwerk buiten Top Tips ?>

Schilderwerk buiten Top Tips

Top Tips voor schilderwerk buiten

Er is maar weinig onderhoud net zo belangrijk als de buitenkant schilderen van uw huis, omdat verf en dus het waterdicht maken voor de eerste bescherming tegen regen, sneeuw en ijs zorgt. En wanneer uw woning goed in de lak staat zal dit het straatbeeld en verkoopwaarde van uw huis ten goede komen. Herstellen en opnieuw schilderen zijn noodzakelijk zodra je merkt dat de verf begint te breken en open gaat staan en het liefst bent u dit voor om onnodig veel werk ervan te hebben. Het negeren van deze problemen zal leiden tot een nog veel uitgebreidere en duurdere klus. Hieronder staan top tips voor schilderwerk buiten, tips die elke huiseigenaar zou moeten weten.

Verf kiezen

Er zijn twee soorten verf: op basis van water en op olie gebaseerde alkyd. Latex is in water oplosbaar, droogt snel, heeft een lage geur en blijft lang flexibel, dus zal minder snel scheurtjes vertonen. De beste kwaliteit latex verf bevat 100 procent acrylharsen.

Alkyd verven zijn in terpentine (verfverdunner) oplosbaar. Veel professionele schilders hebben de voorkeur voor alkydverf, want het is duurzaam, vlekbestendig, smeert makkelijk met de kwast, en droogt minder snel in de roller. Maar alkyden hebben een sterke oplosmiddel geur en droogt dus ook langzaam na verwerking.

Verf Prijzen

Er is geen sluitend advies voor het kiezen van de beste verf voor uw huis. De meeste verffabrikanten hebben diverse verven van goed tot beter tot de beste. Over het algemeen kunt u bij verf ervan uitgaan dat de prijs ook een goede indicatie geeft van de kwaliteit. Dus kijk naar uw eigen budget en kies daar de meest hoogwaardige kwaliteit bij. Dure verven bevatten meer pigment dan goedkopere verf, hierdoor krijg je een betere dekking en een duurzamer resultaat.

Lees de beschrijving

Lang niet altijd wordt de moeite genomen om het etiket goed te lezen.. en dat terwijl er belangrijke verwerkingsinformatie op zal staan die zal helpen om het beste en duurzame resultaat te krijgen. Denk bijvoorbeeld de weersomstandigheden; aan niet verwerken bij te hoge of te lage temperatuur, hoe zorg je dat het oppervlak goed is voorbereid en ga zo maar door. Neem de tijd even de beschrijving te lezen voor je gaat schilderen en voordat het etiket onder de verf zit en niet meer te lezen is.

Voorbewerken van het oppervlak

Om een goede hechting te krijgen van de verf aan de oppervlakte, moet u de oppervlaktes goed schoonmaken en ontdoen van al het vuil, schimmel, en vettigheden. Vervolgens schuur je de totale oppervlaktes zodat de verf goed zal hechten.

schilderwerk buiten oppervlakte

Als er kale plekken ontstaan dien je deze van hoogteverschillen te ontdoen door deze vlak te schuren. De kale plekken bewerk je vervolgens voor met een grondverf. Stop grotere gaten eerst met plamuur of overschilderbare kit en openstaande naden langs bijvoorbeeld ramen ook met overschilderbare kit. Wanneer alles goed droog en uitgehard is kunt u alles overschilderen.

Kwast en roller

De snelste en meest effectieve manier om verf aan te brengen is met zowel een kwast en een roller. Gebruik de kwast op smalle vlakken, randen en kleinere gebieden en gebruik de roller voor grote en lange oppervlakken. Werk altijd van achter naar voren en van kleine naar grote oppervlakte. Dus over het algemeen eerst met de kwast en dan de grote delen met de roller.

Start in de Schaduw

Start altijd met het schilderwerk buiten in de schaduw en werk het liefst met de schaduw mee als dit mogelijk is. Wanneer u in de volle zon werkt zal de verf te snel drogen en voor strepen zorgen en eventueel zelfs voor een bladderen. Ideaal is een droge maar bewolkte dag met een niet te hoge temperatuur en luchtvochtigheid.

Werk van boven naar beneden

Werk altijd van boven naar beneden om te zorgen dat al u mooi verse schilderwerk ook veilig is van eventueel knoeien met de verf. Ook zorgt dit voor een systematisch afwerken van het project. Wanneer u alles in fase afwerkt van boven naar beneden zal u merken dat wanneer er droogtijd nodig is van voorbewerkingen je vaak goed uitkomt. Stel de grondverf moet nog drogen op de bovenste verdieping, zal tegen de tijd dat u de begane grond heeft gedaan deze oppervlaktes droog zijn en klaar om te schilderen.

Wanneer u op grote hoogte moet werken dient u altijd te zorgen voor goed materiaal. Zorg dat de ladder of steiger op een stabiele ondergrond staat en dat u niet te ver wilt reiken buiten de ladder. U bent beter af wanneer u een of twee keer extra de ladder verplaatst dan dat u valt.

Eens in de 5 jaar het schilderwerk buiten

Wanneer u deze Top Tips volgt zal uw schilderwerk buiten een mooi en duurzaam resultaat geven. Check uw schilderwerk buiten ieder jaar om zeker te zijn van een goede staat. En normaal gesproken zal u ongeveer eens in de vijf jaar het schilderwerk buiten moeten onderhouden.

Kijk hier voor nog veel meer Top Tips!

Reacties zijn uitgeschakeld.